Soluție în instanță câștigată de Reff și Asociații cu impact pentru producția de bunuri

Press releases

Soluție în instanță câștigată de Reff și Asociații cu impact pentru producția de bunuri

22 iunie 2018

Reff și Asociatii, membră a Deloitte Legal, a obținut o soluție definitivă în instanță care confirmă că livrarea matrițelor urmează același regim fiscal din punct de vedere al TVA cu livrarea bunurilor produse cu aceste matrițe, chiar și în ipoteza în care ele sunt achiziționate de către furnizor și rămân la acesta după utilizare în procesul de producție.

Potrivit acestei soluții, livrarea de matrițe este parte componentă a livrării de bunuri de care este legată, urmând același tratament de TVA ca livrarea de produse fabricate cu aceste matrițe. Ca atare, nu reprezintă o tranzacţie separată așa cum consideră, de regulă, autoritățile în cadrul inspecțiilor fiscale.

“Soluția obținută de echipa Reff și Asociații este una remarcabilă pentru piața de profil din România. Pe de o parte, decizia invalidează un punct de vedere exprimat constant de organele de inspecție fiscală în astfel de spețe, iar pe de altă parte, stabilește că tratamentul fiscal aplicat acestei situații în România este diferit de al altor state membre UE. Din aceste motive, succesul nostru devine o piatră de hotar care marchează o schimbare de abordare în practica autorităților fiscale aducând o clarificare necesară și mult așteptată de industrie”, declară Andreea Artenie, partener Reff și Asociații, coordonatoarea practicii de Litigii fiscale și a acestui dosar.

Alături de Andreea Artenie, echipa a fost formată din Ionuț Iablonschi, Managing Associate și Adelina Șomoiag, Senior Associate Reff și Asociații.

Did you find this useful?