Comerțul online - încotro?

Events

Comerțul online - încotro?

Consolidarea afacerii în mediul online prin platforme sau aplicații mobile atrage pe lângă provocările juridice în domeniu, și o preocupare sporită de a veni în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor consumatorilor. În ultimele luni, autoritățile competente au avut în vizor verificarea asigurării conformării derulării activității în mediul online. Credem că aceste tendințe vor continua și în viitor, având în vedere adoptarea, încă de anul trecut, la nivel european a unor noi reglementări în domeniu și inițierea de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a implementării unora dintre directivele europene.
 
Prin raportare la sancţiunile prevăzute de legislația europeană (până la 4% din cifra de afaceri anuală), și având în vedere preocuparea anterioară a ANPC de a susține astfel de sancțiuni, credem că trebuie acordată o atenție sporită asupra riscurilor juridice aferente întregului flux operațional de vânzare: pornind de la prezentarea produselor, plasarea comenzii, realizarea plății prin integrarea mijloacelor de plată, implementarea unui proces de retragere din vânzare, asigurarea respectării garanțiilor legale și comerciale, până la implementarea unui proces de customer support si review al produselor eficient, implementarea unor campanii promoționale sau de vânzări cu preț redus conforme, etc.

Ne propunem așadar să dezbatem aceste subiecte, în cadrul evenimentului online care va avea loc în data de 23 februarie 2021, orele 14:00 – 15:15

Comerțul online - încotro?

Înregistrare

Agenda

- Cele mai frecvente încălcări întâlnite în practică și abordarea ANPC;
- Experiența de cumpărături a consumatorilor și nevoia de a diagnostica riscurile juridice ca soluție de eficientizare a conformări cu obligatiile legale în comerțul online.

Formatul evenimentului permite adresarea continuă de întrebări din partea participanților la care vom încerca să răspundem în cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri. Dacă timpul rezervat nu ne va permite, vă vom contacta ulterior.

Webinarul va fi susținut în limba română. Participarea este gratuită și se realizează exclusiv pe baza invitației și a înregistrării.

Înscrierea este posibilă până la data de 22 februarie 2021, ora 18:00.
 
Vă mulțumim și vă așteptăm alături de noi!

Echipa Reff și Asociații | Deloitte Legal

Lectori

Georgiana Singurel

Georgiana Singurel

Partner

Georgiana is the coordinating partner of the corporate and M&A team of Reff & Associates with over 25 years of experience as attorney at law and part of Deloitte team as of April 2001. Georgiana is sp... More

Silvia Axinescu

Silvia Axinescu

Senior Managing Associate

Silvia is Senior Managing Associate with Reff & Associates and has been part of the legal team for the last 14 years. She serves clients primarily in Corporate, Commercial and M&A practice. With more ... More

... More

Did you find this useful?