Preturi de transfer

Events

Prețurile de transfer

Evoluții și aspecte practice

În contextul aderării României la Forumul de implementare al planului privind Erodarea Bazei Impozabile şi Transferul Profiturilor (”BEPS” - Base Erosion and Profit Shifting) al Organizației pentru Cooperare si Dezvoltare Economică (”OCDE”), au fost dezbătute și adoptate o serie de acte normative care au în vedere alinierea legislației fiscale locale cu ultimele evoluții la nivel internațional.

Astfel:

  • În iunie 2017, Romania a implementat Directiva UE 2016 / 881 privind schimbul automat obligatoriu de informații în domeniul fiscal, prin care se transpun prevederile Acțiunii 13 BEPS cu privire la raportarea între țări (”CbC” - Country-by-Country reporting).
  • În iulie 2017 a fost emis de către OCDE noul Ghid al prețurilor de transfer, acesta fiind direct aplicabil în legislația locală.

Acest seminar are drept obiectiv prezentarea evoluțiilor în materie de prețuri de transfer și a impactului pe care acestea îl au la nivelul contribuabililor din România. Totodată, ne propunem să dezbatem împreună cu dvs. aspecte practice din cadrul inspecțiilor fiscale în domeniul prețurilor de transfer și nu în ultimul rând, să identificăm cea mai potrivită abordare, atât din perspectivă reactivă, cât și proactivă.
 
Agenda seminarului nostru include următoarele teme principale:

  • Alinierea legislației privind prețurile de transfer din România cu cerințele BEPS;
  • Introducere în cerințele privind CbC și aspecte practice pentru societățile din România;
  • Abordări recente ale autorităților din România în cadrul inspecțiilor fiscale;
  • Alternative la dosarul prețurilor de transfer – tendințe și aspecte practice privind Acordurile de Preț în Avans („APA”).

 
Evenimentul va avea un caracter interactiv, iar echipa Deloitte își propune să dezbată împreună cu participanții problemele și situațiile propuse de aceștia. Unde este posibil, vă rugăm sa ne transmiteți în avans întrebările dumneavoastră către asacaliuc@deloittece.com.

Agenda seminarului

9:00 – 9:30 Înregistrarea participanților

9:30 – 9:40 Introducere

9:40 – 10:45

  • Prețurile de transfer în context internațional – alinierea cu cerințele BEPS
  • Întrebări și răspunsuri

10:45 – 11:00 Pauză de cafea 

11:00 – 12:30 

  • Prețurile de transfer în România – implicații locale  
  • Cerințele privind Raportarea țară cu țară (”Country by Country reporting”) și aspecte practice cu care se pot confrunta societățile din România  
  • Întrebări și răspunsuri 

12:30 – 13:30 Pauză de prânz

13:30 – 14:00

  • Alternative la dosarul prețurilor de transfer - Acorduri de preț în avans (APA)

14:00 – 14:45

  • Din practica inspecțiilor fiscale pe tema prețurilor de transfer
  • Întrebări și răspunsuri

14.45 – 15.00 Pauză de cafea

15:00 – 16.00 Noutăți în materie de procedură fiscală

  • Interacțiunea dintre autoritățile fiscale și contribuabili în cadrul procedurilor administrativ-fiscale;
  • Facilitățile fiscale și remediile acordate de Codul de Procedură Fiscală;
  • Executarea silită a actelor administrative și posibilitățile legale pentru suspendarea acestei proceduri.
  • Întrebări și răspunsuri

 

*Limba oficială a evenimentului este limba română.

Detalii plată

50 € – per participant

Prânzul și gustările sunt incluse pe parcursul evenimentului. Taxa de participare nu include TVA.

Factura aferentă taxei de participare se va emite și se va transmite după eveniment.

În vederea păstrării caracterului interactiv, seminarul va avea un număr limitat de participanți. Vă rugăm să confirmati participarea prin înregistrare aici.

Lectori

Bogdan Barbu  Director Departamentul de Taxe, Deloitte România

Bogdan este Director în cadrul departamentului de Taxe al Deloitte Romania, fiind specializat în prețuri de transfer și taxare internațională.

Parte din echipa Deloitte din anul 2008 și fiind implicat în numeroase proiecte de consultanță fiscală, Bogdan are o experiență semnificativă în oferirea de asistență, în special, în domeniul prețurilor de transfer organizațiilor private parte din grupuri de companii românești sau multinaționale.

Experiența sa profesională acoperă diferite industrii precum: industriile manufacturieră, farmaceutică, de retail și bunuri de larg consum.

Bogdan deține o diplomă de licență în Relații Economice Internaționale - Afaceri Internaționale și o diplomă de Master în Managementul Afacerilor Internaționale. Pregatirea lui este completată de un Certificat în Prețuri de Transfer emis de către Chartered Institute of Taxation din Londra. De asemenea, Bogdan este Consultant fiscal autorizat și membru al Camerei Consultanților Fiscali din Romania.

ciprian

Bogdan Constantinescu – Senior Manager în Departamentul de Consultanță fiscală, Deloitte România

Bogdan este Senior Manager în cadrul departamentului de taxe Deloitte Romania. Cu o experiență profesională de peste 10 ani, el a asistat clienții să acționeze pe piețele locale și internaționale.

Bogdan este specializat în prețuri de transfer și are o experiență vastă în furnizarea serviciilor de consultanță fiscală companiilor cu capital privat, românești și internaționale. Practica sa din domeniu variază de la diverse proiecte de documentare privind prețurile de transfer, depuneri în avans în materie de acordare a prețurilor și asistență în timpul auditurilor fiscale, până la consultanță fiscală specifică, cum ar fi due diligence, restructurarea afacerilor sau proiecte specifice de consultanță fiscală. Principalele sale arii de expertiză sunt: industria auto, industria energetică și manufacturieră.

De asemenea, este membru al inițiațivei Deloitte Germania ce se axează pe oferirea asistenței clienților vorbitori de limbă germană. 

Bogdan deține o diplomă de licență în Administrarea Afacerilor și un master în Managementul Internațional și Marketing.

Bogdan este un consultant fiscal autorizat și membru al Camerei Consultanților Fiscali din Romania. În prezent, este student pentru obținerea calificărilor internaționale ACCA și ADIT.

bogdan

Simona Goje –  Manager, Departamentul Servicii Fiscale, Deloitte România – Cluj-Napoca

Simona este Manager în cadrul Deloitte România, fiind coordonatorul local al departamentului de Servicii Fiscale din Cluj-Napoca. Simona detine peste 10 ani de experiență în domeniul consultanței fiscale, aria sa de expertiză fiind impozitele directe din perspectiva taxării companiilor, având experiență și în aria impozitarii persoanelor fizice. 

Experiența sa profesională include proiecte diverse, cum sunt: consultanță fiscală generală cu privire la aspecte locale și internaționale, revizii fiscale și asistență în pregătirea declarațiilor fiscale, achizitii și restructurări de grup, analize FIN48 și impozitul pe profitul amânat, proiecte privind prețurile de transfer, asistenta în cadrul controalelor fiscale, precum și audituri fiscale. Clienții deserviți de către Simona activează preponderent în următoarele industrii: automotive, IT, industria bunurilor de larg consum și diverse industrii manufacturiere. 

Simona este absolventă a Facultății de Stiințe Economice, specializarea Finanțe-Bănci, din cadrul Universității de Vest Timișoara. Începând cu luna octombrie 2011, ea este membră a Camerei Consultanților Fiscali din România.

bogdan

Luiza Ionescu-Donoiu –  Avocat Senior în cadrul Departamentului de litigii , Reff & Asociații, membră a Deloitte Legal în România

Luiza este avocat senior in cadrul Departamentului de Litigii si membru al Baroului Bucuresti. Luiza are o experienta de mai bine de 8 ani in practica administrativa, fiscala si comerciala, coordonand un numar important de litigii comerciale si administrative impotriva autoritatilor nationale si, in special, litigii fiscale impotriva autoritatilor fiscale. De asemenea, Luiza a reprezentat companii de renume, activand in diverse industrii, in litigii de arbitraj, achizitii publice si concurenta, precum si in proceduri de insolventa. 

Experiență relevantă:

  • Asistenta si reprezentare a unuia dintre cei mai importanti constructori spanioli in procedura admistrativa si de arbitraj in vederea obtinerii: (i) anularii notificarii de incetare trimise in legatura cu un important contract FIDIC pentru lucrarile de constructii pentru reabilitarea unui sector national de drumuri din Romania; (ii) despăgubirilor pentru daunele suferite de catre Client ca urmare a comportamentului contractual al partii adverse (culminând cu încetarea contractului)
  • Asistenta si reprezentare a unuia dintre cei mai importanti brokeri din sectorul de retails atat in fata instantelor competente precum si in fata Curtii de Arbitraj Comercial International in multiple cauze cu privire la tranzactii cu instrumente financiare derivate, cum ar fi contractele pentru diferențe (CFD-uri).
  • Asistenta si reprezentare a unui lider mondial in domeniul tehnologiei intr-un litigiu arbitral impotriva statului român cu privire la pretinsa incalcare a unui contract FIDIC pentru asigurarea tronsoanelor terestre ale statului roman.
  • Asistenta și reprezentarea unui important actor commercial in litigii de drept societar (inclusive actiuni in dizolvare).
bogdan

Alte informații

Evenimentul se va desfășura în data de 22 februarie 2018, la Grand Hotel Italia (Strada Trifoiului 2) Cluj Napoca. Pentru înregistrare, vă rugăm să accesați acest link.

Persoana de contact:

Anastasia Sacaliuc

Email: asacaliuc@deloittece.com.

Mobil: +40 725 004 075

Vă puteţi anula înscrierea la acest eveniment pentru orice motiv, trimiţând un e-mail la adresa: events_romania@deloittece.com. Termenul limită pentru anularea înregistrării este cu 5 zile înainte de data organizării evenimentului. Ne rezervăm dreptul de a anula evenimentul în cazul în care nu se va întruni numărul minim de confirmări. În acest caz veţi fi informaţi în timp util.