Preturi de transfer

Events

Vânzarea și administrarea creditelor neperformante: trenduri economice, fiscale, juridice și de reglementare

Deloitte România și Reff & Asociații - Deloitte Legal vă invită să participați la evenimentul cu tema ”Vânzarea și administrarea creditelor neperformante: trenduri economice, fiscale, juridice și de reglementare” ce va avea loc în București. 

Agenda seminarului

În cadrul evenimentului vom discuta despre:

  1. Creditele neperformante: considerente macroeconomice
  2. Perspective privind consolidarea pieței bancare din centrul și estul Europei
  3. Evoluția tranzacțiilor cu credite neperformante la nivel european
  4. Gestionarea creditelor neperformante și evoluțiile reglementării criteriilor de creditare de către Banca Centrală Europeană
  5. Costul fiscal al cesiunilor de creanțe – abordări comerciale
  6. Schimbare de paradigmă privind tratamentul TVA al cesiunilor de creanțe?
  7. Reglementarea la nivel UE a administratorilor și cumpărătorilor de credite: autorizare, supraveghere și norme de conduită
  8. Noul ghid al Autorității Bancare Europene privind externalizarea: impactul asupra contractelor de administrare de portofolii de credite
  9. Proiectul de lege privind cesiunile speculative

Lectori

Cristian Popa  fost Viceguvernator, Banca Națională a României și fost vicepreședinte și membru în Management Committee al Băncii Europene de Investiții

Cristian este fostul Viceguvernator al Băncii Naționale a României. De asemenea, el a activat în cadul Băncii Europene de Investiții și în cadrul Guvernului României deținând poziția de Director Politici Macroeconomice. Cristian a fost membru ACE-PHARE în cadrul Institutului Național de Cercetare Economică și Socială din Londra, expert invitat al Institutului William Davidson din cadrul Universității Michigan, și de asemenea bursier Fullbright la Universitatea Harvard.

ciprian

Andrei Burz-Pînzaru - Partener coordonator, Reff & Asociații - Deloitte Legal 

Andrei are peste 20 ani de experiență în consultanță juridică în domeniile bancar, piețe de capital, fuziuni și achiziții, guvernanță corporativă și managementul riscurilor juridice. El este recomandat de către publicația internațională IFLR1000 drept un avocat de top în ariile de practică drept societar, drept bancar și de piețe de capital. Pe piața secundară din România a creditelor neperformante, Andrei a acționat de partea principalilor jucători din piață, atât din rândul instituțiilor de credit, cât și a investitorilor regionali, în numeroase tranzacții locale sau transfrontaliere sofisticate având ca obiect portofolii de credite performante sau neperformante în valoare cumulată de peste 6,5 miliarde de Euro. Totodată, Andrei acordă în mod curent asistență în proiecte privind reglementarile financiar-bancare. In materia finantarilor, Andrei a asistat de partea creditorilor/imprumutatilor in finantari bilaterale / sindicalizate, restructurări de datorie și a oferit consultanță privind mai multe structuri de securitizare.  

simona

Alexandra Smedoiu  Partener, Departamentul Servicii fiscale cu specializare Impozite directe, Deloitte România

Cu o experienţă de aproape 15 ani în consultanță fiscală, Alexandra a coordonat, de-a lungul timpului, numeroase proiecte locale și internaționale, preponderent pentru clienţi din industria serviciilor financiare, dar și pentru companii din domeniul imobiliar. Experiența ei profesională include o arie largă de proiecte, de la revizii și audituri fiscale, la asistență în tranzacții și controale fiscale. Alexandra este membru al Camerei Consultanților fiscali din România, al Asociației Contabililor Autorizați (ACCA) din Maria Britanie, al Institutului de Fiscalitate Internațională (ADIT) din Marea Britanie și al Asociaței Analiștilor Financiari CFA. Alexandra este și vice-președinte al CFA România, asociația analiștilor financiari certificați CFA.

simona

Dimitrios Goranitis - Partener, Departamentul Consultanță în managementul riscului, Deloitte România

Dimitrios Goranitis este Partener servicii de risc și reglementare în industria financiar-bancară în Deloitte România. Dimitrios conduce serviciile de risc pentru industria financiar-bancară a Deloitte în Europa Centrală, concentrându-se asupra strategiei de reglementare și supraveghere bancară și a riscului de credit. Dimitrios este membru al Centrului bancar unional din Frankfurt, ca parte a unei echipe multidisciplinare de profesioniști Deloitte din domeniul financiar ce oferă clienților servicii care îndeplinesc condițiile și exigențele Uniunii bancare. De asemenea, el este membru al Centrului pentru strategie de reglementare a Deloitte EMEA, o inițiativă prin care Deloitte monitorizează dezvoltarea domeniului de reglementare și menține un dialog permanent cu organisme internaționale de reglementare de tipul EBA, ESMA, EIOPA, ECB.

simona

Radu Dumitrescu - Partener servicii Suport în Tranzacții, Deloitte România

Radu Dumitrescu are o experiență de aproape 20 ani în cadrul companiilor din Big 4. Dintre aceștia, peste 10 ani și i-a dedicat unor numeroase proiecte de succes din domeniul fuziunilor, achizițiilor și tranzacțiilor. Radu s-a alăturat echipei Deloitte România la începutul anului 2011, ca Senior Manager în departamentul Servicii Consultanță Financiară. În 2013 a devenit Director în cadrul aceluiași departament, unde a coordonat o echipă multidisciplinară specializată în proiecte de due dilligence și asistență în tranzacții. Începând cu 2016, Radu Dumitrescu ocupă poziția de Partener și coordonează echipa de Servicii de suport în tranzacții și Reorganizare în cadrul departamentului de Consultanță Financiară.

simona

Bogdan Mazilu - Assistant Director, Consultanță financiară, Deloitte România

Avand 15 ani de experienta diversa in sectorul serviciilor financiare, Bogdan aduce in proiectele sale perspective complementare legate de audit financiar, contabilitate si control financiar, audit intern, management de proiect, si coordonare de echipe. Bogdan este membru al Camerei Auditorilor Financiari din Romania si al Asociatiei Contabililor Autorizati (ACCA) din Marea Britanie.

simona

Andreea ȘerbanManaging Associate, Reff & Asociații - Deloitte Legal 

Andreea este specializată în drept bancar, cu focus special asupra proiectelor de vânzare și administrare a portofoliilor de credite neperformante sau performante. În ultimii 5 ani, ea a asistat atât bănci și IFN-uri, cât și investitori sau entități de colectare și recuperare creanțe, în peste 20 de tranzacții având ca obiect volume de credite în valoare nominală agregată de peste 6,5 miliarde de Euro. Andreea are experiență semnificativă și în implementarea transferurilor de fond de comerț și a altor proiecte de tip M&A în sectorul financiar-bancar, precum și în structurarea contractelor de subparticipare (transferuri sintetice) sau a contractelor privind externalizarea activității de management și recuperare (servicing) a unor volume mari de credite.

Potrivit IFLR1000 (Ediția 2018), clienții consideră că Andreea dovedește “o cunoaștere excelentă a pieței secundare a creditelor neperformante din România”, oferind “sfaturi juridice în mod pragmatic, într-o o manieră prietenoasă și ușor de utilizat”.

simona

Daniel Grigore - Manager, Departamentul Servicii fiscale cu specializare Impozite directe, Deloitte România

Daniel gestionează un portofoliu de clienti din diverse sub-industrii, precum: banci, institutii financiare non-bancare, administrator de active, fonduri de investii si companii de asigurari. Pe langa experienta sa in asistenta acordata in tranzactii semnificative precum cesiuni de creante, restructurari, M&A, Daniel este si autor al articolelor de specialitate si vorbitor in cadrul evenimentelor de afaceri pe tematici specific ariei lui de specializare.

Daniel este absolvent al facultatii de Finante Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul ASE Bucuresti, membru in Camera Consultantilor Fiscali si este in curs de a devein membru al Chartered Institute of Taxation (CIOT UK).

simona

Loredana Salavastru - Senior Consultant, Departamentul Servicii fiscale cu specializare Impozite indirecte, Deloitte România

Loredana are aproape 4 ani de experiență în domeniul TVA, începându-și cariera în cadrul Deloitte România. A fost implicată în numeroase proiecte constând în consultanță pe partea de TVA cum ar fi revizii și audituri fiscale, asistență în tranzacții și controale fiscale, pentru o paletă largă de companii din diverse industrii, axându-se în special pe sectorul financiar.

Loredana a absolvit facultatea de Relații Economice Internaționale în cadrul Academiei de Studii Economice București și deține o diplomă de master în finanțe de la universitatea BI Norwegian Business School din Oslo.

simona

Alte informații

Evenimentul se va desfășura în data de 10 iulie 2019, la Hotel Radisson Blu, Calea Victoriei, Nr 63-81, București. 

Seminarul va avea un număr limitat de participanți. Pentru înregistrare, vă rugăm să folosiți acest LINK.

Evenimentul nu presupune taxă de participare, dar accesul se face doar pe bază de invitație și înregistrare.

Persoana de contact:

Diana Trăsnea

Email: dtrasnea@deloittece.com

Mobil: +40 730 585 845

Vă puteţi anula înscrierea la acest eveniment pentru orice motiv, trimiţând un e-mail la adresa: dtrasnea@deloittece.com. Termenul limită pentru anularea înregistrării este cu 5 zile înainte de data organizării evenimentului. Ne rezervăm dreptul de a anula evenimentul în cazul în care nu se va întruni numărul minim de confirmări. În acest caz veţi fi informaţi în timp util.