Reff & Asociații | Deloitte Legal a asistat Speedwell în refinanțarea creditului acordat de BRD Groupe Société Générale

Press releases

Reff & Asociații | Deloitte Legal a asistat Speedwell în refinanțarea creditului acordat de BRD Groupe Société Générale pentru proiectul Record Park Offices

30 august 2021

Reff & Asociații | Deloitte Legal a oferit asistență juridică dezvoltatorului belgian Speedwell în refinanțarea creditului acordat de BRD Groupe Société Générale pentru dezvoltarea proiectului Record Park Offices amplasat în zona centrală a orașului Cluj-Napoca, care include o componentă rezidențială, spații de birouri și de co-working, de retail și de petrecere a timpului liber. Parteneriatul dintre Speedwell și BRD Groupe Société Générale a început în 2018, odată cu semnarea acordului de finanțare pentru componenta de birouri a proiectului Record Park Offices, în valoare de 12,1 milioane de euro, credit care acum a fost refinanțat de aceeași bancă și a ajuns la 22 de milioane de euro.

„Succesul fiecărui proiect dezvoltat de Speedwell este rezultatul unei combinații între contribuția echipei noastre extraordinare, sprijinul investitorilor și al creditorilor și implicarea partenerilor noștri de business. Proiectul mixt Record Park din Cluj nu face excepție. Le mulțumim tuturor partenerilor pentru sprijin, acesta ne face și mai încrezători în viitor și suntem nerăbdători să ne extindem portofoliul cu proiecte similare”, a declarat Didier Balcaen, CEO și cofondator Speedwell.

„Suntem încântați că am ajuns în acest punct important și, împreună cu partenerii și consultanții noștri de încredere, cu care avem o colaborare foarte strânsă, ne pregătim pentru alte proiecte de succes”, a declarat Natalia Sarpi, Director Financiar la Speedwell.

Avocații Reff & Asociații | Deloitte Legal specializați în domeniul financiar-bancar au oferit asistență în legătură cu negocierea documentelor tranzacției, în continuarea asistenței oferite în legătură cu proiectul inițial. Complexitatea proiectului a fost dată de negocierea în paralel a contractului de credit și a documentelor de garanție, fiecare dintre acestea având caracteristici și puncte de negociere specifice, în contextul calendarului strâns și al priorităților tranzacției. Echipa de proiect a fost formată din Andrei Burz-Pînzaru, Partener, Patricia Enache, Managing Associate, și Dănuț Arion, Associate.

„Mulțumiri clientului nostru Speedwell pentru încredere și colaborare și felicitări echipei Reff & Asociații pentru gestionarea impecabilă a încă unui proiect prin care sprijinim sectorul imobiliar, unul dintre domeniile esențiale ale economiei locale, aflat actualmente într-o dinamică pozitivă evidentă”, a declarat Andrei Burz-Pînzaru, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal.

Record Park Offices este primul proiect mixt dezvoltat de Speedwell în România, iar cele 236 de apartamente și cei 15.000 mp de spații de birouri și de retail au fost deja date în folosință integral.

Fondat de experții în domeniul imobiliar Didier Balcaen și Jan Demeyere, de origine belgiană, Speedwell este unul dinte cei mai activi dezvoltatori prezenți pe piața românească, având proiecte finalizate sau în derulare în Bucureşti, Cluj-Napoca și Timişoara.

Reff & Asociații | Deloitte Legal este recunoscută drept una dintre societățile de avocatură importante în domeniul financiar-bancar, fiind recunoscută de clasamentele internaționale IFLR și Legal 500 EMEA pentru asistența oferită băncilor, instituțiilor de plată, firmelor de leasing financiar, fondurilor de investiții și investitorilor în credite neperformante cu privire la achiziții, finanțări și aspecte de reglementare, precum și societăților comerciale diverse în negocierea de finanțări și restructurări de credite.

Reff & Asociații | Deloitte Legal, una dintre cele mai importante societăți de avocați din România, oferă servicii ce acoperă domeniile financiar-bancar, concurență, dreptul muncii, energie și mediu, insolvență, consultanță juridică de management, litigii, fuziuni și achiziții, sectorul public și drept imobiliar. Reff & Asociații reprezintă România în rețeaua globală Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocați în 85 de țări.