Deloitte România a asistat cea mai mare companie de panificație din lume, Grupo Bimbo, în intrarea pe piața din România prin

Press releases

Reff & Asociații | Deloitte Legal a asigurat demersul de due diligence în dreptul muncii pentru Grupo Bimbo în tranzacția de preluare a liderului local de profil Vel Pitar

28 martie 2023

Reff & Asociații | Deloitte Legal a asigurat demersul de due diligence în dreptul muncii pentru compania mexicană de panificație Grupo Bimbo, liderul global în domeniu, în tranzacția de preluare a liderului local de profil Vel Pitar de la fondul de capital privat NCH Capital, cu sediul în SUA. Tranzacția, care marchează intrarea Grupo Bimbo pe piața din România, a fost finalizată la începutul anului 2023.

Echipa de avocați implicată în proiect a fost alcătuită din Florentina Munteanu, Partener, Gabriela Ilie, Senior Managing Associate, și Irina Picos, Senior Associate.

De asemenea, Deloitte România a coordonat procesul de achiziție și a asistat Grupo Bimbo pe tot parcursul tranzacției prin intermediul echipei de corporate finance, formată din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Florin Păunescu, Director, Angelos Fragkos, Manager, și Ruxandra Vasile, Asociat Senior. Echipa de servicii de suport în tranzacții, formată din Vlad Bălan, Director, Laura Necșuliu, Asociat Senior, Andreea Voinea, Asociat Senior, și Andrea Artin, Asociat, a acoperit procesul de due diligence financiar, în timp ce echipa de investigare a fraudelor, alcătuită din Burcin Atakan, Partener, Irina Chiriac, Director adjunct, Laura Avram, Asociat Senior, Emil-Ioan Borza-Dediu, Asociat Senior, și Vasile Beleuță, Asociat Senior, a asigurat procesul de due diligence în linie cu prevederile legii privind faptele de corupție (Foreign Corrupt Practices Act - FCPA). Echipa multidisciplinară i-a inclus, de asemenea, pe experții în fiscalitate Dan Bădin, Partener, Mihaela Iacob, Manager Senior, Laura Bobar, Manager Senior, Ana Irina Bica, Consultant Senior, și Ioana Sirețchi, Consultant Senior, care au acoperit procesul de due diligence fiscal și au oferit consultanță fiscală.

Grupo Bimbo este cea mai mare companie de panificație din lume, cu prezență în 34 de țări situate în America, Europa, Asia și Africa. La sfârșitul lunii decembrie 2022, grupul avea o capitalizare de piață anuală de 19 miliarde de dolari și peste 137.000 de angajați.

Vel Pitar, liderul pieței de profil din România, deține zece fabrici și are aproximativ 1.800 de angajați.

Reff & Asociații | Deloitte Legal, una dintre cele mai importante societăți de avocați din România, oferă servicii ce acoperă domeniile financiar-bancar, concurență, dreptul muncii, energie și mediu, insolvență, consultanță juridică de management, litigii, drept societar, fuziuni și achiziții, sectorul public și drept imobiliar. Reff & Asociații reprezintă România în rețeaua globală Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocați în 80 de țări.