Article

În primăvară, Reff & Asociații scoate la iveală avocatul din tine!

După cum deja bine știți, ne aflăm într-o situație delicată și preocupantă, din cauza virusului COVID-19 și răspândirea sa foarte rapidă. Această situație necesită în primul rând măsuri de precauție, luate atât la nivel individual, cât și colectiv. În acest context, pentru a minimiza riscul de îmbolnăvire și/ sau de răspândire a virusului, programul Law is Awesome va fi amânat pe o perioadă nedeterminată în acest moment. Vom reveni cu comunicări ulterioare, în funcție de evoluția situației la nivel național, pentru a vă ține la curent cu desfășurarea workshop-urilor. Pe acestă cale, vă mulțumim tuturor celor care ați aplicat, abia așteptăm să vă cunoaștem!

Descriere

Reff și Asociații – Deloitte Legal lansează a patra ediție a programului de training accelerat, LAW IS AWESOME, special conceput pentru studenții facultăților de drept din anii III și IV care își doresc să urmeze o carieră în domeniul avocaturii de afaceri și vor să afle mai multe despre societatea de avocatură și oportunitățile de carieră pe care aceasta le oferă.

În perioada 23 Martie - 10 Aprilie 2020, un grup de treizeci de studenți va participa la o serie de 9 workshop-uri în care traineri vor fi avocați specializați din diversele arii de practică din domeniul afacerilor în care activează Reff și Asociații, precum și specialiști din Deloitte România.

La finalul programului LAW IS AWESOME, participanții vor primi diplome precum și recomandări de carieră de la avocații cu care au interacționat. Pentru a-și exersa în practică abilitățile nou dobândite, studenții vor putea avea oportunitatea să continue colaborarea printr-un internship (pentru studenții de anul III) sau Junior Lawyer (pentru studenții de anul IV) în cadrul Reff și Asociații.

Un grup de maximum 30 de studenți va avea ocazia să experimenteze lumea avocaturii de afaceri, participând la:

  • 9 workshop-uri aplicate în zona dreptului afacerilor
  • sesiuni one-to-one de networking și întâlniri informale cu membrii echipei Reff, în funcție de interesul lor pentru o anumită arie de practică

...precum și să primească recomandări personalizate de carieră, diplome și premii surpriză!

Tinerii vor avea șansa să continue colaborarea cu Reff și Asociații pe parcursul verii sub formă de stagii de practică remunerate sau angajare. 

WORKSHOP-URI

Perioada Sesiunilor de Workshop: 23 Martie – 10 Aprilie 2020

Locație: Clădirea "The Mark Tower", Calea Griviței 82-98, etaj 14

Traineri: Avocați din zona Corporate M&A, Real Estate, Banking, Litigation, White Collar Crime, Employment, Competition, Insolvency și specialiști HR din cadrul Deloitte

Format: Fiecare workshop va fi susținut de o echipă de traineri diferită. Întâlnirile se vor desfășura în limba română și vor presupune simularea unor situații reale de business. Participanții vor primi materiale de training în limba engleză.

ÎNSCRIERI

Dacă ești student în anul III sau IV la una dintre facultățile de drept din România și vrei să devii Lawsome, trimite la adresa de e-mail avoicu@deloittece.com până la data de 8 Martie 2020 (ora 22:00), printr-un mesaj cu titlul “I want to be Lawsome”:

1.     CV

2.     Un document separat, în limba română, care să indice: (a) media obținută în fiecare dintre anii de studiu anteriori; și notele la fiecare dintre următoarele materii, în măsura în care au fost deja parcurse: Drept civil (Drepturi Reale, Obligații, Contracte), Drept comercial I și II.

Vor fi luate în considerare doar aplicațiile complete și care au fost transmise cu respectarea termenului-limită.

CONTACT

Pentru informații suplimentare despre program:

DIN PERSPECTIVA PARTENERILOR

“LAW IS AWESOME este răspunsul cu care am rămas datori la câteva dintre întrebările ridicate în mod repetat de studenți cu prilejul interacțiunilor noastre, cum ar fi: << Ce implică în concret avocatura și consultanța în domeniul afacerilor? Cum pot să îmi dau seama încă de pe băncile școlii dacă o astfel de profesie mi se potrivește?>> Dincolo de experiențele noastre personale și de carieră, pe care le-am împărtășit tinerilor cu deschidere și sinceritate, ne-am dat seama că aceștia au nevoie de un alt tip de experiență pentru a-și defini propriile aspirații și așteptări de la viitoarea profesie, și anume de o experiență de tipul learning-by-doing, alături de traineri din cadrul firmei noastre și prin simularea unor situații reale de business întâlnite în practică.”, afirmă Andrei Burz-Pînzaru, Partener Reff & Asociații.

“Vrem să venim în întâmpinarea tinerilor avocați aspiranți care vor <<să fure startul în profesie>>, în sensul cel mai pozitiv și bun al expresiei. Potrivit studiilor despre tinerii Millennials, cei care dețin controlul în carieră, precum și asupra pasiunilor lor, se declară cu 56% mai fericiți. Sfatul meu sincer pentru tinerii care își doresc statutul de avocat este să aleagă în cunoștință de cauză, pentru ca această profesie riscă să devină un chin pentru cel care nu o practică cu pasiune și dedicare.”, adaugă Alexandru Reff, Partener fondator Reff & Asociații.

Did you find this useful?