Reff & Asociații a asistat Chimcomplex în obținerea finanțării de 90 de milioane

Press releases

Reff & Asociații a asistat Chimcomplex în obținerea finanțării de 90 de milioane de euro pentru refinanțarea creditelor existente și pentru investiții

5 octombrie 2021

O echipă multidisciplinară formată din experți din cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal și din cadrul practicii de Consultanță Financiară a Deloitte România a oferit asistență companiei Chimcomplex în obținerea finanțării de 90 de milioane de euro pentru refinanțarea creditelor existente și pentru investiții. Producătorul de produse chimice a împrumutat 26,7 milioane de euro de la CEC Bank și 30 de milioane de euro de la Alpha Bank în data de 30 septembrie 2021, credite ce vor fi utilizate pentru refinanțarea integrală a împrumuturilor existente de la VTB și Credit Suisse/Argentum Netherlands BV, pentru preluarea activelor Oltchim, precum și pentru continuarea unor proiecte de dezvoltare. Această sumă de 56,7 milioane de euro va fi suplimentată cu o finanțare de 33,3 milioane de euro de la CEC Bank care va fi contractată în cursul lunii octombrie 2021, rezultând o finanțare totală de 90 de milioane de euro.

„Mulțumesc Deloitte și Reff & Asociații pentru că au fost din nou alături de noi. Finalizarea refinanțării este un pas semnificativ pentru Chimcomplex și marchează o nouă eră pentru companie. Este punctul culminant al unor eforturi meticuloase și concentrate din ultimii doi ani jumătate pentru a remodela compania. Le mulțumesc partenerilor Credit Suisse Zurich şi VTB Frankfurt pentru că au fost alături de noi în 2018, într-o tranzacție specială de obținere a creditului de 164 de milioane de euro, pentru achiziția Oltchim. Mulțumesc reprezentanților CEC Bank și Alpha Bank pentru profesionalism și disponibilitatea de a sprijini o companie antreprenorială românească”, a declarat Ștefan Vuza, Președintele Chimcomplex.

„Ne bucurăm că am fost din nou alături de una dintre cele mai mari firme deținute de antreprenor român, într-o finanțare de anvergură. E o confirmare a recunoașterii de care se bucură expertiza noastră în materie de finanțări bancare și o validare a focusului nostru în acompanierea firmelor cu capital românesc în tranzacții complexe, care necesită atât cunoașterea aspectelor juridice locale, cât și a bunelor practici internaționale în materie. Mulțumim Chimcomplex pentru încredere și mult succes în continuare!”, a declarat Andrei Burz-Pînzaru, Partener Reff & Asociații | Deloitte Legal.

Echipa din cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal care a lucrat la proiect a asigurat asistența juridică pentru negocierea și semnarea documentației de finanțare și a fost formată din Andrei Burz-Pînzaru, Partener, Patricia Enache, Managing Associate, și Dănuț Arion, Associate, și cu contribuția lui Nicholas Coddington, Partener în cadrul Deloitte Legal Polonia.

„După tranzacția din 2018, de finanțare a achiziției Oltchim, în valoare de 164 de milioane de euro, suntem onorați că am fost din nou alături de Ștefan Vuza și de Chimcomplex într-un alt proiect de referință. Felicit echipa noastră multidisciplinară, care a lucrat intens și dedicat pentru a structura acest proces competitiv de selectare a finanțatorilor, de-a lungul unui proiect care a durat șapte luni”, a declarat George Mucibabici, Președinte Deloitte România, care a coordonat implicarea echipei Deloitte în această tranzacție.

Echipa de Consultanță Financiară a Deloitte România, care a oferit servicii de asistență la atragerea finanțării, a fost alcătuită din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Florin Păunescu, Director Corporate Finance, care a coordonat întregul proiect, Angelos Fragkos, Manager, Ruxandra Vasile, Associate, și Mihai Grădinescu, Associate.

Reff & Asociații | Deloitte Legal, una dintre cele mai importante societăți de avocați din România, oferă servicii ce acoperă domeniile financiar-bancar, concurență, dreptul muncii, energie și mediu, insolvență, consultanță juridică de management, litigii, fuziuni și achiziții, sectorul public și drept imobiliar. Reff & Asociații reprezintă România în rețeaua globală Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocați în 85 de țări.